Marie Louise Borsje

Marie%20Louise%20Borsje%200812-7Een ‘mogelijkmaker’ word ik genoemd door collega’s. ‘Hoezo, kan niet?’ Door gebruik te maken van aanwezige talenten krijgt een team vleugels en kan er veel meer dan dat je had verwacht.  Ik kijk naar het functioneren van de overheid in z’n geheel. Hoe wordt er gewerkt? Klopt dat met wat de omgeving vraagt? Hoe komt de overheid over? Hoe kunnen we duidelijker maken wat de overheid doet? Veranderingen in wijze van beleidsvorming hebben gevolgen voor bedrijfsvoering en andersom. Wat is er nodig om veranderingen te realiseren?

Mijn essay gaat over de relatie overheid – burger. Samen zijn we de overheid. De overheid is geen bedrijfsleven. En dat is maar goed ook! Het is de taak van de overheid om een goed leven mogelijk te maken. Het uitdragen van de rol van de overheid is volgens mij een essentieel onderdeel daarbij.

De ambtenaar kan met eigentijdse communicatietechnologie veel beter in contact staan met de omgeving, moet daar nog wel aan wennen, maar heeft geen excuus meer om zich te verbergen. Vandaar de aansporing: Ambtenaar, kom uit de kast en laat je ware aard zien.   

Je kunt mij inschakelen voor:

  • Presentaties publiek pionieren; Met praktische voorbeelden en beeldspraak laat ik je zien wat een eigentijdse manier van werken is voor de ambtenaar en hoe je aan de slag gaat als publieke pionier.
  • Coaching bij publiek pionieren; Of je nu leidinggevende, beleids- of stafmedewerker bent in de publieke sector, als je je werk ‘anders’ wilt gaan doen – meer passend bij deze tijd – dan kun je wel wat ruggensteun gebruiken. Die bied ik je graag door het delen van leerervaringen en door te helpen bij het mogelijk maken.

Curriculum vitae

Contact

@mlborsje

Of door bijgaand formulier in te vullen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.