Max Kommer

max kommer 1 bijgesneden 300 dpiBen, denk ik, meer dwarskijker dan doordenker. Vind het al mooi als ik  de wereld een beetje begrijp. Begin dan liever op basis van de kansen of tekortkomingen die ik zie tastenderwijs wat te veranderen, dan dat ik wacht tot we alles weten. Maar ondertussen vind ik ook dat je moet blijven denken en leren van wat je tegenkomt.

Ik zie mezelf als redelijk onafhankelijk, analytisch en innovatief. Ik ga graag op zoek naar een originele invalshoek en ben makkelijk te interesseren voor iets nieuws. Maar als het moet, ben ik ook in staat om vast te houden waar ik enthousiast voor ben.

Mijn interesse in wat er in de samenleving gebeurt en hoe dat mensen en organisaties raakt maakte dat de studie sociologie me wel lag. Kwam terecht bij het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum en werk nu als strategisch adviseur bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Wat me in het bijzonder intrigeert, is de vraag hoe het recht optimaal zijn maatschappelijke functie kan vervullen: mensen in staat stellen om individueel en tezamen in een redelijke mate van veiligheid en zekerheid hun leven naar eigen inzicht in te richten en zo de samenleving vorm te geven. Dat heb ik geprobeerd in mijn essay weer eens wat verder te verkennen, en dat was – naast de overtuigingskracht van Simône Huijs – voldoende reden om mee te willen werken.

Mede geïnspireerd door de overige auteurs en hun verhalen, wil ik de  laatste vijf, zes jaar van mijn ambtelijk leven – er van uitgaande dat die me ook gegeven zijn – weer een stapje verder zetten in het combineren van denken en doen.  Oftewel, ik ben beschikbaar om mijn sterke kanten en energie in te zetten in trajecten die overheidsorganisaties en hun maatschappelijke prestaties verbeteren. Door de samenleving naar binnen te halen, door medewerkers van die organisaties in staat te stellen en te stimuleren optimaal professional te zijn en door het nut van recht en regels en de waarde van bureaucratie als uitdrukking van rechtsstatelijke waarden praktisch te vertalen.

Contact

Mail me op max.kommer@gmail.com

of vind me via nl.linkedin.com/in/maxkommer/

of @MaxKommer op Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.