Janjoost Jullens

Janjoost JullensJanjoost Jullens combineert innovatie en transitie met kunst en creativiteit. Verbonden aan het Instituut Maatschappelijke Innovatie werkt hij aan thema’s als water, groene grondstoffen en ondernemerschap voor oa. EZ en I&M. Hij werkte recent aan ‘de taxonomie van de energieke samenleving’ en hielp in conceptontwikkeling, redactie en art direction voor Publieke Pioniers.

Daarnaast organiseert hij vanuit zijn eigen zaak Wolfpack co-creaties tussen zelfstandige creatieven, zowel in de vrije kunsten als in opdrachten rond maatschappelijke thema’s. Per project stelt hij teams van voorlopers uit verschillende ontwerpdisciplines samen. Eerste wapenfeiten: El Segundo – een expositie in en over Berlijn (voor oa Studio Lukas Feireiss en de NL Ambassade); een expositie om de bio based economy naar een breder publiek te brengen (in ontwikkeling, voor de WUR).

Mijn essay gaat over het bijeen brengen van die beide werelden. Ik ben er stellig van overtuigd dat grote verandertrajecten gebaat zijn bij het pit en de energie van creatieven en kunstenaars. Dat hun verbeelding, hun scherpte en hun vermogen om nieuwe invalshoeken te creëren van grote toegevoegde waarde zijn – zeker naast het vaak voorzichtig manouvreren van het openbaar bestuur.

 

Contact: 

Janjoost Jullens

06 1422 4322

j.jullens@imi.nu / janjoost@studiowolfpack.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.