Guido Enthoven

Guido Enthovenmr. dr. Guido Enthoven is oprichter van het Instituut Maatschappelijke Innovatie (IMI). In 1991 startte hij samen met anderen met de Nationale Ideeënlijn en kort daarna richtte hij het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie (IMI) op.

Guido Enthoven is expert op het gebied van interactieve processen en innovatietrajecten. Hij adviseert diverse ministeries en gemeenten over burgerparticipatie, dialoogvoering en innovatie op terreinen als landbouw, mobiliteit, duurzaamheid en biobased economy. Hij hield zich bezig met grootschalige infrastructurele ontwikkelingen rond de Mainport Rotterdam en luchthaven Schiphol. Guido Enthoven promoveerde in 2011 op de informatierelatie tussen regering en parlement. Hij is auteur van een 70-tal artikelen over interactieve beleidsvorming, democratische vernieuwing, procesmanagement, informatie en innovatie. Hij geeft regelmatig lezingen over deze thema’s.

Mijn essay schetst de zoektocht naar ‘de gouden sleutel’ op het gebied van innovatie in het publiek domein. Aanvankelijk dacht ik dat het bij innovatie uiteindelijk gaat om ideeën. Daarna was ik ervan overtuigd dat de gouden sleutel voor vernieuwing gevonden kan worden in een goede probleemstelling. Weer later had ik het gevoel dat processen de alfa en omega vormen van innovatie. De laatste jaren zie ik vooral dat innovatie eerst en vooral mensenwerk is en dat mensen misschien wel de belangrijkste succesfactor vormen. Ideeën, problemen, processen en mensen. Korter kan ik het niet samenvatten.

Contact

Contact via mail: g.enthoven@imi.nu, website: www.imi.nu, tel. nulzes-54 298 149.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.