Arnoud Passenier

Arnoud passenierArnoud Passenier is ketenregisseur fosfaatkringloop bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Een functie die niet eerder binnen de organisatie bestond, maar inmiddels breed binnen de organisatie wordt herkend en erkend.

Oorspronkelijk als strategisch adviseur heeft Arnoud de kans waargenomen om niet alleen een ketenakkoord met 20 partijen ondertekend te krijgen, maar ook de uitvoering daarvan samen met die partijen ter hand te nemen. Doel was om in twee jaar een Europese markt voor gerecycled fosfaat (=meststof) te realiseren. Daarbij heeft hij als overheidsdienaar gekozen voor een ketenbenadering en heeft hij zich opgesteld als luisterende, meedenkende “neutral broker” die als gelijkwaardige partner verschillende partijen heeft verbonden.

De aanpak bleek effectief. Hij kreeg veel signalen vanuit bedrijven en kennisinstellingen dat aan zo’n overheidsrol grote behoefte is. Daarom raakte hij al snel in gesprek met andere ‘publieke pioniers’, waarbij zij gezamenlijk reflecteerden op wat er nu anders gebeurde dan normaal.

Contact

Graag wil Arnoud zijn ervaringen met anderen delen. Hij hoopt dat zij hierdoor geïnspireerd raken om op soortgelijke wijze duurzame innovaties tot stand te brengen.Voor degenen die meer willen weten, hij is bereikbaar onder:

arnoud.passenier@minienm.nl

06-53474478.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.