#PubliekePioniers

Home » Alles » Op weg naar een nieuwe overheid!

Op weg naar een nieuwe overheid!

10_voor_de_overheidOp 20 mei heeft de boeklancering van 10 voor de overheid plaats gevonden in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Jan Fokke Oosterhof – een van de auteurs van de essaybundel Publieke Pioniers – leverde tevens een bijdrage aan dit boek. De insteek was een boek waarbij iedere bijdrage  begint met de zin ‘Als ik een ideale overheid mag creëren, dan…’. Jan Fokke begon zijn essay met ‘..dan zou ik eens gaan spieken bij de Elfstedentocht…’.

10 voor de overheid is ontstaan uit een DisGover Action Learning project.

10 voor de overheid is een dynamisch boek waarin tien generaties (6 – 90 jaar) vertellen over hun ideale overheid. In woord, beeld en in andere creatieve vormen. Om het boek tot stand te laten komen heeft het projectteam tot in detail samengewerkt met de omgeving. De trainees lieten zich inspireren door de meest uiteenlopende mensen: van kinderen op bijzondere scholen tot ouderen in een verzorgingscentrum en van succesvolle ondernemers tot politici. Via hun netwerk bereikten zij de deskundige mensen die nodig waren om het boek daadwerkelijk in elkaar te zetten. Er is iets moois tot stand gekomen waarmee we een signaal af willen geven over hoe een nieuwe overheid zou kunnen werken.

Kopie van logo DisGover10 voor de overheid is het manifest voor een nieuwe overheid. De bijdragers, afkomstig van binnen en buiten de overheid, laten zien hoe zij deze in hun dagelijkse werk in praktijk brengen. 10 voor de overheid wil een beweging in gang zetten met als uitgangspunt de vraag:

‘Wat staat er nog tussen ideaal en praktijk?’

Het is aan de lezers van het boek om met elkaar hierover het gesprek aan te gaan.

Uniek is dat het boek interactie mogelijk maakt en je het gesprek aan kunt gaan met de verschillende bijdragers. Het is ook mogelijk om het boek te downloaden in PDF formaat.

Bekijk hier het boek en discussieer mee!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 31 andere volgers

Reacties

%d bloggers liken dit: